Friday, 28 December 2012

Segmen Kami Buddyz Follow Back By Ilia Asya


hye ! shaz datang lagii -.- HAHA , mestii korang bosan sdh nii kan ? apa boleh buat , bosan bhee ! nak join ? click banner ok ? 


Syarat-II Penyertaan ::

Warganegara Malaysia
Lelaki , Perempuan , Pondan , Pakcik , Makcik 
Semua peringkat umur

List To Do ::

Follow Twitter Ilia Asya . 
Click here (tunggu sampai habis loading taw . JUJUR ! Allah tahu sayang..)

How To Join ::

Buat satu entry bertajuk Segmen Kami Buddyz Follow Back By Ilia Asya
Copy code banner yang diberikan and paste dlm HTML side then backlink-kan ke entry ini .
Tag seramai mungkin . *ade hadiah untuk top tagger*
Dah siap ? PUBLISH and hantar ke ruangan comment . cbox ? go to hell ! :p *kejam*

Hadiah Hanya Untuk ::

Peserta pertama yang join
Top refferal
Entry yang menarik
Tag terbanyak
Random.org *tulis di kertas n cabut* oh sgt kuno nampaknye ~

Senarai Hadiah ::

Peserta pertama yang join - header mcm ilia , cursor nama , banner , review blog
Top refferal - header mcm ilia , cursor nama , review blog
Entry yang menarik - header mcm ilia , cursor nama , review blog
Tag terbanyak - top up RM5 , review blog
Random.org - cursor nama 5x 

Segmen ni berlangsung pd 28/12/12 ---> 11/1/13 *2 minggu sahaja*
* Pemenang akan diumumkan pd 12/1/13 *InsyaAllah*

nota kaki : maaf hadiah xseberapa . ilia still bersekolah .
nak yg grand ? tunggu nanti ilia dh keje .. :)

So ? Apa tunggu lagi ?
JOM Join !

# best kan hadiah dia ? so , apa tunggu lagii ? join CEPAT !!! :)

tag : Aliz | syazri | fatin | eyla | diba | chot | erdha | polo | anda mungkin? 

Thursday, 27 December 2012

Segmen Back To School by Aen Hwaii

auchess auchess ! gembira nyaaa ;) tau kenapa ? awlolo~ sbb kena jemput lagii :D hehe . *bangga* shaz d jemput khas darii cik Rainbow . ngee , nak join ? click banner ya ;) ok ! daa

  •  Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*
hoho , setau saya lah kan . banyak betul kenangan lucu masa mula-mula masuk sch nii . hmm , yang pertama shaz pernah terkencin' kat seluar . ehh , salah ! skirt . kitorang guna gaun dulu time kecil . alaa , sch cina kan :D hehe . siapa suruh , kawan tuu x mau kasih kawan p tandas . shaz takut p tandas sebab ada biawak BESAR . tuh pasal laa shaz terkencin' . hehe . jgn gitau orang lain k ? :D hmm , ada lagii !! time tuu shaz main ngan kawan shaz . dia ni lelaki . *fyi, shaz suka kawan dgn budak lelaki* shaz main kejar2 ngan dia . last-last shaz terpukul dia guna sapu tangan . alahaii ! nanges lah pulak dia :/ adoii , sesak juga nafas time tuu sebab sampai kat rumah mama marah :D . hehe . sumpah shaz cakap , shaz nakal time kecik2 . nakal yg amat sangat :3 *eh , eh , lucu kaa?*

  •  Cikgu paling kamu sayang ?
auchess ! cikgu yang paaaaaling shaz sayang ada 2 orang :) eh , btw semua shaz sayang cuma yg ini seja yg the most shaz sayang . yang pertama Arwah Cikgu Siti Zaharah bt Akil :') hmm , beliau saangat baik . tiada yg boleh ganti tempat beliau . hmm , syukur laa . time dia meninggal shaz ada datang melawat jenazah beliau :') hmm . yg kedua , Ustazah Bushrah bt Abul Jaafar . ahaii , beliau laa guru Bahasa Arab shaz dari tingkatan 1 sehingga la form 2 . beliau tetap tabah walaupun kami nakal dalam kelas , x hantar buku , x siapkan kerja sekolah . hehe . *pecah tembelang* 
3) Mata pelajaran yang kamu suka ?
sebenarnya , shaz pun x tau apa laa yg shaz suka . hehe . shaz nii jenis yg mana guru dia sporting , best , boleh bawa kawan itu la mata pelajaran yg shaz suka . buat masa nii , shaz suka mata pelajaran Bahasa Melayu , Bahasa Inggeris , Bahasa Arab , Agama Islam :D itu jaa . hehe .

  •  Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?
haa ? ini yg parah sikit nii . hehe . alaa , pukul 5.45 . mau tau kenapa ? sebab mama shaz akan siap mandi pada pukul 5.45 am . jeng jeng jeng :3 

  •  Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*
nama sekolah shaz ? SMK Abdul Rahim . nak tengok ? alaa , cuba google SMK ABDUL RAHIM KUDAT . lawa tak ? haha . tak lawa sangat . hehe . yang best nya sch nii , dia ada kelas MPV . alaa , pasal komputer , camera , edit photoshop tuu . shaz minat sangat pasal photography nii . then , kelas kami ada Air Cond . best tak ? haha . sakai nya aku . padahal sch orang lain lagii POWER . haa , 1 lagii yg best gilerr nya pasal ni haa CCTV . haha . orang semua takut dgn CCTV kan ? sebab takut kena rakam lah konon . tapii kat sekolah kamii lain siket . mau tau apa yg lain nya ? pelajarnya semua datang kat CCTV tuh then posing . HAHAHA ! awesome tak ? dorang fikir camera untuk uji bakat kot . haha . 

  • Azam kamu pada tahun 2013 ?
woaaa ! azam 2013 nii ? senang jaa . cuma ingin jadi anak solehah dan mau study hard untuk SPM nantii . *spm candidates 2014* itu jak , x banyak pun and one more thing , shaz x mau hampakan mama dan baba cuma di sebabkan result yg kurengg memuaskan atau dengan bahasa AWESOME nya GAGAL . kata Adnan It's a fail . haha . *tetiba pulak masuk cerita Adnan Sempit II*
# okayy , itu saja . apa macam ? boleh di terima kaa ? hehe .  

Quick Segment: Why We Love Blogging

HYE ! kali nii shaz dtg dgn segmen lagii ;) hewhew . nak join ? click banner ya sygsss :*

Terms and Conditions
  • Open to all Malaysian Bloggers
  • Must follow this blog -->  
  • Must follow my twitter -->  *Twitter users only*
  • Must CLICK HERE and HERE 
  
    How to enter
    • Create a post with the title "Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy"
    • Stick the banner above in your post and link it to this entry.
    • Tell me reasons why you love blogging in any form. Ex. essay, summary, points etc.
    • You can right it in BM or BI *I don't mind*
    • Please printscreen as proof you've followed this blog :)
    • Tag 2 or more blogger friends. Make sure they know!
    • Done. Paste your link entry in the comment box. NOT IN CBOX! 
    •  
     Prizes
    • Bloglist for 1 month (January 2013) *First 10 participants*
    • Review blog *For creative entry and top refferal*
    • Top up RM 5 x2 *Best entry*
     Ps: Contest ends 29/12/2012 but if more than 30 bloggers join the date will maybe change.

    Le'superb unswer :  

    • I love to blogging because i like reading . some blogger they have AWESOME post .  DOUBLE WOW ! you know . hoho , actually , i really donno why i love to blogging :/ weird man ! hmmph :3 fyi the most i like is join the segment like this . don't care how many segment they tagged , i will come and join with happily . HAHA !! furthermore , we also can have many friends to be our friend . rite ? just on with follow the owner's blog . am i right ? hehe . and the most important is we also can get many viewers and have energy to blogging as much as we like . plus , i like to edit blog . although my blog is still ZERO and NOTHING just like , hmm nvm :p hffft ! itsokeyy . finally , i like blogging because i like to blogwalking . don't mind whose and whom i'll come also . haha , silly me -.- *weird*
    # kalau baca jawapan saya mencarut , ignored saja xD 

    tag : polo | lissa

    Friday, 21 December 2012

    Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !



    hoho , seriously . setiap hari shaz akan join segmen sampai 2-3 segmen blog orang . woaa :O rajin juga aku rupanyaa._. x sangka . hoho , okayy ini segmen dari yanie .

    untuk syarat-syarat , senang sahaja . hanya lakukan seperti berikut :

    1. Follow blog yanie  *WAJIB !
    2. Like Fanpage Yanie [SINI] dan [SINI] *Ikhlas*
    3. Follow Twitter [SINI] *bagi yang ada twitter*
    4. Buat entri pasal ni dan letak tajuk "Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !" *WAJIB LETAK BANNER TU !
    5. Komen link korang kat kotak komen :)
    6. Nanti korang kena BW dan Follow semuaaaaaaaa peserta :)
    okayy , korang pon boleh join jugak :) amat di alu-alukan . ehh , btw lebih baik korang follow blog sii cantik jelita ini sebab dia rajin buat segmen-segmen d blog nii . cepat-cepat follow dia kay ? ;) jgn lupa ! 

    Segmen Upkkan Follower Blog


    hye ! saya di jemput khas oleh my sweety polo . dia yg telah tag shaz untuk menyertai segmen ini ;) okayy, dgn tidak mengahmpakan shaz pun join laa . okay ! klu nak join , click banner jak kay ? then , korang ikut syarat-syarat wajib segmen ini kay ? :D

    Syarat-Syaratnya :

    1.Wajib Follow blog Aisya , Dafina , Aina , Aineen .
    2. Terbuka kepada kaum Hawa sahaja . Kaum Adam tak dibenarkan .
    3. Mesti warganegara Malaysia .
    4. Buat entri tentang 'Segmen Upkkan Follower Blog'
    5. Tag 2 orang rakan anda yang minat bersegmen . Pastikan mereka tahu .
    6. Tempekkan banner yang comel ni dan BACKLINK kan ke entry ini.
    7. Letak syarat-II nihh .
    8. Print screen dekat bahagian kotak Followers korang .
    9. Lepas dah buat semua ni , pastekan link itu di BAHAGIAN komen . Tidak akan diterima di C-box . Jangan bagi link blog , bagi link untuk segmen ni sahaja .
    10. Mesti like INI , INI dan Ini .
    11. Tarikh tutup segmen pada 31 Disember 2012 tepat jam 11.59 malam .

    -Hadiah-

    -Senarai Perserta Segmen-

    Jika ada sesiapa yang mahu sponsor , sila beritahu di Fanpage saya ya .
    Insya-Allah akan diadakan Top Refferal. Jadi, promotelah ye :)

    #Jika ada sebarang masalah seperti tidak tahu apa itu printscreen , sila shout di c-box kami.


    - okayy , syarat yg lebih lanjut lagii korang bole rujuk di sini :D okay ! selamat berjaya buat anda semua ;)


     okayyy , ini yg pertama . 
     ini yg kedua ;) 

    - okayy , shaz bkn nya kedekut sngt tntg follow blog orang nii . shaz x kesah pun . cuma yg shaz kesah bagii link yg mcm nth apapa . d buka , lain lah pulak -.- itu yg bikin panas tuh . hehe , korang follow shaz , shaz follow balik . shaz tidak memilih org :D follower bnyk atau tidak shaz x kisah sngat . yg penting shaz bahagia :p yiha yiha ! lol . 

    tag : kakak panda | kakak kawaii

    Monday, 17 December 2012

    tutorial Cute Blockquote


    okay, harini x tau kenapa terdetik dalam hatii nak buat tuto pulak. hmm, terhantak kot kepala kat dinding tadii :/ hmm . peduli lah :) okayy, ini tuto buat anda-anda yg ingin memBACKGROUND kan Blockuote korang . alaa , yg sudah tahu tuh . takpe laa . ini hanya untuk blogger yg baru nak belajar berblog :) 

    nak tahu Blockquote tuh apa ? Blocquote adalah :
    INI LAH BLOCKQUOTE ! HALAKAN CURSOR KORANG . NAMPAK TAK? TAK NAMPAK ?! ._. BUKA MATA BESAR BESAR! 
     hehe, dah tau daa ? nak macam tuh tak ?

    1.  Pergi ke dashboard >> design >> edit HTML >> tick expand widget
    2.  Langkah kedua , sila cari kod seperti di bawah
    .post blockquote {
    sudah ? ada tak ? okay , Paste code ini di BAWAH code di atas tadi.Ingat okay, paste di bahagian bawah. okay ?

    background-image : url(URL GAMBAR);border:3px solid #ffc7cd;padding: 5px;-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;}.post blockquote:hover {background-image:url(http://1.bp.blogspot.com/-HDs_dtNwA0Q/TfSPPhX-jSI/AAAAAAAAAk4/yiXL261hHRM/s1600/lovegerak.gif);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;}border-left:5px solid #ffeded;padding: 5px;color: #000000;-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;border-bottom-right-radius: 50px 25px;}
    dapat tak ? okay URL GAMBAR korang boleh cari kat google untuk kesenangan anda semua :) tapi kalau korang nak Shaz boleh bagi . alaa ! tempek kan saja . tak susah pun :D hmm , kalau korang taknak guna pun takpa . Shaz tak nangis :D



    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/dottedloveflower.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/autumn.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/676657yhxq5o5bjd.gif

     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/577814mxl3lzplgr.gif

    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/680929ekz1vdmoz9.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/966814i8pz6zikwc.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1043585ir2mebcqub.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1234874uqgob6gf5y.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1309647bo3cj4kxyx.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/2268298nzus0fcrvh.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/bee.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/bugslife.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/flow.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/flowerbee.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/squaregreen.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/squarepink.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/striplove.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/swirlleafflower.png
    ehh , tadi ada warna PURPLE kan ? haa , yang itu bole korang tukar kan dgn icon cute . nak ambik kat mana ? kat sini . kalau nak senang , shaz bagi korang cute icon yg simple ;)

      
    http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Small%20Icons/1552l2f.gif
     
    http://1.bp.blogspot.com/-HDs_dtNwA0Q/TfSPPhX-jSI/AAAAAAAAAk4/yiXL261hHRM/s1600/lovegerak.gif
    http://dl.glitter-graphics.net/pub/308/308091qbafsek801.gif
     
    http://dl2.glitter-graphics.net/pub/2617/2617372pgrsy5telp.gif
     
    http://dl10.glitter-graphics.net/pub/1446/1446520ym4f5k37n5.png
    btw , kalau korang nak ambik kat glitter graphics kan , korang jgn amek semua ye ? amek sikit je . macam kat atas tuh kay ? :D

    dah ? apa lagi korang tunggu ? preview dulu kalau takda error korang save lah terus :)  


    GIVEAWAY BY 5IMPLY 5WACK

    hello hello , kopi kah milo . boleh ku bantu masalah mu xD *sorry, kpla terhantak sikit tadi :D* hmm , okayy koin segmen lagi baru lagi ;) korang nak join tak ? alaa , join lah ! hadiah dorang semua menarik ;) tak caya ? click haa banner tuh . then korang baca hadiah dorang . meletup letup macam rancangan MELETOP ! hehe . lol . ngek , tapii jgn lupa untuk mengikuti segala perintah dan undang-undang untuk menyertai ok ? jngn lupa :D hmm, btw Shaz ikut cuma cuba nasib . kalau nasib tidak menyebelahi Shaz , takpe . itu sdh adat dlm suatu permainan/pertandingan . kan ? ok ok . itu sajaa . daaa ~ 

    mangsa tag : anda | anda

    Sunday, 16 December 2012

    MY 1ST SEGMEN : BLOGREVIEW BY POLO

    marii marii pak cik pak cik , mak cik makcik , kakak kakak , abang abang , adik adik ! jom santai bersama saya di sini :D ini adalah segmen blogreview by polo ;) okayy , ini yg pertama kali dia buat . tolong bagi kerjasama ok ? hmm , ada siapa yg ingin menyertai segmen ini ? sila ke sini . anda sangat di alu-alu kan :D join jak , takde yg nak makan korang . dia pun makan nasi . serupa dgn kita ;)
    - sekiranya kurang ahli penyertaan , segmen ini akan DIBATAL . so , ayuh kita beramai ramai dtg melancong di blog polo ;) ! dan jangan lupa untuk membaca syarat sah yg sudah di tentukan . understood ? hehe . *mengade lebih lah pulak-.-*
    saya mau tag : anda | anda | anda
    # seriously , aku ni dah kenapa . promot segmen mcm jual ikan d pasar . aiyoo -.- lol

    Thursday, 13 December 2012

    First Giveaway Who Is My Bestfriend by Najihah & Sarah

    Assalamualaikum ;) ! 

    hye ! shaz join segmen ini :) korang nak join ? ke sini ya :) jgn melencong ! faham ! hmm , lebih baik korang join la , rugi siapa x join :3 seriously ! kot kot nasib korang menyebelahi korang , mana tau boleh menang ;) cuba nasib jak lah :D hmm , i think i wanna use this picture . *scroll bawah !*

     kurang menawan ? idc xDD heyy btw ni picture time kamii baruu jak habis dgn tekan tubi . alaa , muka penat lah kata kan :p hehe , yg lain dorang x nak ikut . malu la , x lawa la , x suka begambar la ini la itu la . err , malas -.- 
    err , ini pulak gambar kitorang sebelum menduduki exam Bahasa arab . time pmr niii , smpat lagi begila :D

    okayy , ini pulak gambar kami 1 kelas :D yg duduk tuh ustazah kitorang . kira boleh jadi BESTFRIEND juga laa . hehe . :D kitorang 1 kelas 1 kepala 1 Malaysia . hoho :3 

    - maaf sebab apload terlalu bnyak gmbar :D melampau lah pulak kan ? alaa , boleh la kan ? bole la , boleh :D *muka kiut* hehe . mengada nya aku -.- ignore me ! tehee :'))

     wanna tag : filzah


    Wednesday, 12 December 2012

    End Year GiveAway By Fhazwani & AqilaF

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera anda semua ;) ! 


    ohyeaaah , macam biasa la kan . join segmen lagii . rajin kan Shaz ? wakaka :D hmm , ini jemputan darii c prettay lala okayy ! Shaz pun dgn tidak membantah join jak la ;) hoho . okaii ! korang nak join juga ka ? betul niiiiii ? tak menyesal ? ok laa , click sini . so , apa macam ? ada puas hatii ? k laa . jgn lupa baca semua sampai habis kay ? JUJUR ! tidak mau korang baca sepatah-sepatah seja . faham ?! hehe :D hmm , btw kalau peserta kurang daripada 30 orang segmen nii akan d batal . so , ramai-ramai lah kita dtg untuk memeriahkan lagii kay ? kalah atau menang itu lain cerita . itu belakang punya cerita . yg pentingg kita enjoy ! :3

    tagged : sii cute | sii cute

    Monday, 10 December 2012

    SEGMEN CIKMUN : DOMAIN FREE UNTUK BLOGGERS

    click banner.

    heyy you ! come and join this beauty segmen :D hoho . click banner ya ? hmm , jgn lupa untuk scroll habis syarat sah segmen ini kay ? kbaii ! 

    mangsa tag : lala | erdha |  

    Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie dan Akma

              Assalamualaikum dan Salam Sejahtera anda semua ;) !

    Shaz dtg kembali dgn entry baru . yiiha ! mcm biasa , i'm always follow contest yg d sediakan :D *xtau malu* okayy btw Shaz follow sebab d jemput dan ingin memeriahkan lagii contest yg telah d jalan kan ini . *memeriahkan la sngt :p* HAHA , actually bosan ok xtau apa mau d buat time cuti ni . hmm , sebelum itu ! korang mau join juga ? ok ok , scroll bawah then hit the button CLICK ME yg kat bawah ya ? hmm , itu blogger penganjur contest ini .. wana join cari jak banner yg kat bawah ni kay ? 

    CLICK ME

    jyeahh , jgn lupa untuk baca syarat sah contest ini ya ? ;) okayy ! stay tuned ..

    jawab soalan dulu . daa ~

    • SOALAN : 
                 - Sejak bila berjinak dalam dunia blog?
    # saya mula berjinak-jinak dgn dunia blog ni sejak saya berumur 14 tahun pada tahun 2011 . ohyaa , ianya pada tahun lepas :) 

                 - Kenapa berblogging? Best tak?

    # HAHA, kenapa saya berblogging ? hmm , mungkin sebab saya rasa benda ni seronok kot . apa tah lagii tengok blog org yg AWESOME gituu \m/ *i'm jelous you know!* bahaha , best ka tidak ? ohmylordALLAH! ofcos la BEST ! ;) I LOIKE (y) *ehh, klu blogger ni mcm facebook sdh saya LIKE . klu twitter sdh saya RETWEET+FAVOURITE :3 *melebih-lebih*
              
                     - Harapan pada blog di masa akan datang?

    # harapan ? hmm , apa ehk :/ harap blog boleh menjadi semakin maju kehadapan ! hehe . macam YB dah aku bercakap :D *just kidding* harhar , takde la .. harapan saya cuma menginginkan ramai remaja berblog berbanding dok mengada kat tepi jalan melepak then everything . lagi pun , dgn ada nya blog , kita boleh juga manfaatkan masa yg terluang dgn kerja berfaedah . kan kan kan ? betul tak ? hehe :)

    tag my Kawaiines : polo | aimy | 

    Thursday, 6 December 2012

    Segmen Siapa Paling Jujur



                            Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera wahai sekalian alam;) !

    sepertii biasa , Shaz akan d jemput hadir dlm bermacam macam segmen . okayy , dgn tidak menghampakan orang yg mnjemput tuh , Shaz pun dgn hati rela dan ikhlas join ini segmen . mau tau segmen apa ? pandang atas , *bkn bawah kay?* ada nmpak tajuk dia ? haa , itu lah segmen nya :) rasa berminat juga ? nak juga ke ? okok, pergi kat sini yaa secret secret secret . dah ? baca semua syarat wajib , sunat , makruh , sah , tidak sah , haram dia kay ? *hehe.just kidding* jngn risau laa , ada hadiah juga .

      *okay laa, Shaz mahu jawab dulu kertas peperiksaan ni ;)

     gambar banner yg untuk segmen , kat atas kay? bukan d bawah . #click link tadi bukan click gambar ya ? 

    1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : senyum jak then kata lain kali hati yek? *dalam hatii , alamak budak nii . klu kau adik aku , sdh lama aku tarik telinga kau! humban guna batu karang!!
    2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar : kat rumah jak laa ;) dpn family . mls mau tahan . lpas jak . klu kat luar , cnfirm buang air besar pun x mau . nth perut aku ni pelik sikit . 
    3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan : yiiha! aku paling xsuka korek hidung d luar selain rumah aku , bilik aku :D malu lorhh ;3 
    4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa : hmm, akhir-akhir ni aku tiada menangis lagii . aku asyik ketawa jak xD then , aku lupa sdh bila aku akhir menangis :/ sorry
    5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : si pendek , si papan playwood -.-  alaa , mntang2 aku kecik then kurus . pastu d nyanyikan lagu lagi . pendek2 tagap suka makan tarap . 
    6. berapa berat badan you sekarang : HAHA , naik 2kg sdh . mau tau ? 30kg jak -.- kurus kan ? 
    7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : mbahaha , makan then dgr lagu . pastuu , amek bantal tutp muka pastu teriak . part yg paaaaling aku suka ialah tumbuk dinding :D
    8. matapelajaran paling k.o masa sekolah : ofcos Math , Science , Geo , Sejarah x pernah lulus niii . asyik muka aku jak d denda dpn kantin atau depan kelas kat kolam :DD *peace no war ^^V*
    9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : waaah ! mmg pernah . kami gaduh sebab d tuduh rebut BF dia . macam hensem bf dia tuh . sdh la perampas ! perasan itu bf dia padahal bf kwn aku . siap bagi surat bro . *tapi bukan shaz punya , kwn . shaz tolong kwn jak . kami gaduh kat terowong dpn kelas .
    10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) : alamak ! aku takde feeling la time sch rendah xDD x minat aku . sumpah ! perangai masa sch rendah aku tomboy . 
    11. you pertama kali couple masa umur berapa : Form 2 dahh . itu pun kerana paksaan xDD telampau suka sdh lelaki tuh . kawan paksa supaya terima dia .
    12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : 1 tahun 8 bulan sejak 2011-2012
    13. last you putus sebab apa : sebab dia kata aku banyak yg minat , so dia kasii lpas aku kat org yg minat kat aku tuh -,- weird ! nangis jugak la aku . start minat kat dia , breakoff . :')
    14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa : pernah :'( aku gagal , aku lari dari rumah . *sumpah! lepas ni x mau buat lagii :'( menyesal akuu
    15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : HOHO , online fb , masak , kemas rumah :D
    16. keputusan upsr you : jgn kasii ketawa kay ? 2A (bm1 bm2) 2B (bi math) 1C  (science)
    17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa : hmm , insyaallah umur 25 kot . knpa ? sbb aku mau kejar masa dpn dulu .
    18. you selalu berangan tentang ape : berangan pasal aku dpt camera canon dan dpt handphone baru yg canggih :p dan berangan insyaallah dpt suami baik :) amiin~
    19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : sebut pasal MATI . err , mngkin dgn cara bunuh diri dorang hidup bebas . ele ! ckp jak mcm tuh . x mati pun -.- trip jak lebih . then ada lagii , d ckp penipu . perghh ! bedarah telinga aku dgr . yg nii paaling aku x suka . kat sch aku d ckp SOMBONG then d ckp ANAK ORANG KAYA . *aku x kaya , baba n mama aku yg kaya . aku tiada harta bro ! aku ni menumpang kasih jak kat harta mama bapa
    20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : awlolo~ him dtg rumah :DD . hangout ngan kwn2 . 
    21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia : blogger yg KAWAII sebab alamak ! comel lorh :3 rasa macam mau cubit2 screen lptop ni tgk benda kawaii ni . 
    22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking : loading lambat , tutorial yg d bagi aku x faham sepatah pun apa dia tulis . asyik2 x mnjadi . aku comment x kena jwb pun -.- sedeyhh !
    23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : ngee , 2012 sbb aku dngki tgk kawan2 , family ada facebook xDD
    24. you selalu bangun tidur pukul berapa : paling lewat pun dlm pukul 10 , 11 jak . paling awal pukul 5.45 sbb mau p sch jam 6.20am
    25. kritikan terhadap blog saya : smartt nya blog . comel nyaa , ada panda2 , music kau cute mcm tuan blog .

      siapa mau d tag nii . hmm , x pa aku tag anda c AWESOME : mangsa xii'MonsterTut

    kawaii stuff

    Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera anda semua ;) ! 

     hoho, harii ni Shaz ada bongkar almari then dpt jumpa 1 benda yg KAWAII gituuu. awlolo~ siapa minat kawaii stuff ? cute right ? kalau la ada jual rumah yg ala ala kawaii , sah Shaz x mau kuar rumah . duduk diam jak kat rumah xDD *telampau la bah xD* hoho , selongkar punya selongkar tejatuh 1 benda . mau tau apa ? okok , buku nota Rilakkuma yg masii baru dan belum d guna pun . tiada sedikit pun kesan kotor atau kesan calar balar . uisehh ! Shaz pun sdh lupa bila masa pulak yg Shaz beli benda tuh :/ agak bingung d situ . tapyy seriously ! SANGAT KAWAII ohh ._. mau tgk ? tapi bukan Shaz punya la . yg Shaz punya kawaii stuff tuh belum gmbar lagii . nnti la Shaz masuk kan . baah , kjp aar . jgn lupa scroll ke bawah ;) semuanya comel comel belaka . klu dah tgk jgn lupa teriak RILAKKUMAAAA ! xD lol

                                           # seriuosly,  shaz mau patung niiiiii !
                                                        # nak 1 ? ambik lah :p
                           # sah hari-hari Shaz sarapan minum pagi guna gelas ni saja

    hoho, comel kan? ngee , harap sangat Shaz dpt semua benda nii :/ amiin~ bday shaz tahun dpn jgn lupa bagi hadiah rilakkuma kay ? hehe , just kidding :DD