Saturday, 29 December 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Anda Semua !!
   hoho , harii ni shaz GEMBIRA SANGAAAAAAT !! nak tau knpa ? ini sebab nyaa *scroll bawah*

click gambar untuk membuatkan ia buncit ;)

korang nampak tak link shaz ada tertera di situ ? hehe , shaz telah memenangi segmen END YEAR GIVEAWAY BY FHAZWANI & AQILAF (: . auches auches ! first tu , x pecaya lagii . sekali tengok kali ke dua . woaaa ! mmg betul link blog shaz laa :'D Alhamdulillah~ aishh ! betul2 x sangka sbb shaz cuma ingin join buat suka'2 jak . x tahu pulak boleh menang . Terima Kasih yaa ? awlolo~ 

Friday, 28 December 2012

Segmen Kami Buddyz Follow Back By Ilia Asya


hye ! shaz datang lagii -.- HAHA , mestii korang bosan sdh nii kan ? apa boleh buat , bosan bhee ! nak join ? click banner ok ? 


Syarat-II Penyertaan ::

Warganegara Malaysia
Lelaki , Perempuan , Pondan , Pakcik , Makcik 
Semua peringkat umur

List To Do ::

Follow Twitter Ilia Asya . 
Click here (tunggu sampai habis loading taw . JUJUR ! Allah tahu sayang..)

How To Join ::

Buat satu entry bertajuk Segmen Kami Buddyz Follow Back By Ilia Asya
Copy code banner yang diberikan and paste dlm HTML side then backlink-kan ke entry ini .
Tag seramai mungkin . *ade hadiah untuk top tagger*
Dah siap ? PUBLISH and hantar ke ruangan comment . cbox ? go to hell ! :p *kejam*

Hadiah Hanya Untuk ::

Peserta pertama yang join
Top refferal
Entry yang menarik
Tag terbanyak
Random.org *tulis di kertas n cabut* oh sgt kuno nampaknye ~

Senarai Hadiah ::

Peserta pertama yang join - header mcm ilia , cursor nama , banner , review blog
Top refferal - header mcm ilia , cursor nama , review blog
Entry yang menarik - header mcm ilia , cursor nama , review blog
Tag terbanyak - top up RM5 , review blog
Random.org - cursor nama 5x 

Segmen ni berlangsung pd 28/12/12 ---> 11/1/13 *2 minggu sahaja*
* Pemenang akan diumumkan pd 12/1/13 *InsyaAllah*

nota kaki : maaf hadiah xseberapa . ilia still bersekolah .
nak yg grand ? tunggu nanti ilia dh keje .. :)

So ? Apa tunggu lagi ?
JOM Join !

# best kan hadiah dia ? so , apa tunggu lagii ? join CEPAT !!! :)

tag : Aliz | syazri | fatin | eyla | diba | chot | erdha | polo | anda mungkin? 

Thursday, 27 December 2012

Segmen Back To School by Aen Hwaii

auchess auchess ! gembira nyaaa ;) tau kenapa ? awlolo~ sbb kena jemput lagii :D hehe . *bangga* shaz d jemput khas darii cik Rainbow . ngee , nak join ? click banner ya ;) ok ! daa

  •  Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*
hoho , setau saya lah kan . banyak betul kenangan lucu masa mula-mula masuk sch nii . hmm , yang pertama shaz pernah terkencin' kat seluar . ehh , salah ! skirt . kitorang guna gaun dulu time kecil . alaa , sch cina kan :D hehe . siapa suruh , kawan tuu x mau kasih kawan p tandas . shaz takut p tandas sebab ada biawak BESAR . tuh pasal laa shaz terkencin' . hehe . jgn gitau orang lain k ? :D hmm , ada lagii !! time tuu shaz main ngan kawan shaz . dia ni lelaki . *fyi, shaz suka kawan dgn budak lelaki* shaz main kejar2 ngan dia . last-last shaz terpukul dia guna sapu tangan . alahaii ! nanges lah pulak dia :/ adoii , sesak juga nafas time tuu sebab sampai kat rumah mama marah :D . hehe . sumpah shaz cakap , shaz nakal time kecik2 . nakal yg amat sangat :3 *eh , eh , lucu kaa?*

  •  Cikgu paling kamu sayang ?
auchess ! cikgu yang paaaaaling shaz sayang ada 2 orang :) eh , btw semua shaz sayang cuma yg ini seja yg the most shaz sayang . yang pertama Arwah Cikgu Siti Zaharah bt Akil :') hmm , beliau saangat baik . tiada yg boleh ganti tempat beliau . hmm , syukur laa . time dia meninggal shaz ada datang melawat jenazah beliau :') hmm . yg kedua , Ustazah Bushrah bt Abul Jaafar . ahaii , beliau laa guru Bahasa Arab shaz dari tingkatan 1 sehingga la form 2 . beliau tetap tabah walaupun kami nakal dalam kelas , x hantar buku , x siapkan kerja sekolah . hehe . *pecah tembelang* 
3) Mata pelajaran yang kamu suka ?
sebenarnya , shaz pun x tau apa laa yg shaz suka . hehe . shaz nii jenis yg mana guru dia sporting , best , boleh bawa kawan itu la mata pelajaran yg shaz suka . buat masa nii , shaz suka mata pelajaran Bahasa Melayu , Bahasa Inggeris , Bahasa Arab , Agama Islam :D itu jaa . hehe .

  •  Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?
haa ? ini yg parah sikit nii . hehe . alaa , pukul 5.45 . mau tau kenapa ? sebab mama shaz akan siap mandi pada pukul 5.45 am . jeng jeng jeng :3 

  •  Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*
nama sekolah shaz ? SMK Abdul Rahim . nak tengok ? alaa , cuba google SMK ABDUL RAHIM KUDAT . lawa tak ? haha . tak lawa sangat . hehe . yang best nya sch nii , dia ada kelas MPV . alaa , pasal komputer , camera , edit photoshop tuu . shaz minat sangat pasal photography nii . then , kelas kami ada Air Cond . best tak ? haha . sakai nya aku . padahal sch orang lain lagii POWER . haa , 1 lagii yg best gilerr nya pasal ni haa CCTV . haha . orang semua takut dgn CCTV kan ? sebab takut kena rakam lah konon . tapii kat sekolah kamii lain siket . mau tau apa yg lain nya ? pelajarnya semua datang kat CCTV tuh then posing . HAHAHA ! awesome tak ? dorang fikir camera untuk uji bakat kot . haha . 

  • Azam kamu pada tahun 2013 ?
woaaa ! azam 2013 nii ? senang jaa . cuma ingin jadi anak solehah dan mau study hard untuk SPM nantii . *spm candidates 2014* itu jak , x banyak pun and one more thing , shaz x mau hampakan mama dan baba cuma di sebabkan result yg kurengg memuaskan atau dengan bahasa AWESOME nya GAGAL . kata Adnan It's a fail . haha . *tetiba pulak masuk cerita Adnan Sempit II*
# okayy , itu saja . apa macam ? boleh di terima kaa ? hehe .  

Mayat tak diterima tanah


Mayat tidak diterima bumi di pahang

Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun 1973.Ia nya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.

Kisah berlaku di sebuah Pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar, Jerantut .Seorang lelaki yang bernama Omar (nama sebenar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut). Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut.

Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini.

Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.Salleh cuba mengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin.

Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin tersebut. Salleh cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lubang tersebut, Saleh dapat melihat bayangan pada cermin tersebut bukanlah Omar tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang. Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah. Tiba-tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya. Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri.

Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya.Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Omar. Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut.

Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya. Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya seperti merasa lemah. Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu.

Selepas makan malam, Salleh terus masuk tidur. Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Salleh cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja. Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya.Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, Sebelum jatuh pengsan.

Apabila Salleh membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar. Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap.

Pagi besoknya apabila dia tersedar Salleh melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid. Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh salleh bersiap2 utk pergi menziarahi kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi.

Sesampainya di tanah perkuburan Salleh melihat orang sedang menggali kubur. Tiba-tiba dia tedengar orang didalam lubang bertempik apa ni!!! Salleh berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya.Salleh melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.

Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut,

Mereka semua terpegun melihat UBI KAYU yang sangat besar.Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian bebas tol :

1-800-88-88-88
Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus
Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus
Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kelang sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan.

UBI...... UBI... SAPER NAK BELI UBIIIII. hehehehehe kekeke. sapa kena. jangan marah. :)

Quick Segment: Why We Love Blogging

HYE ! kali nii shaz dtg dgn segmen lagii ;) hewhew . nak join ? click banner ya sygsss :*

Terms and Conditions
  • Open to all Malaysian Bloggers
  • Must follow this blog -->  
  • Must follow my twitter -->  *Twitter users only*
  • Must CLICK HERE and HERE 
  
    How to enter
    • Create a post with the title "Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy"
    • Stick the banner above in your post and link it to this entry.
    • Tell me reasons why you love blogging in any form. Ex. essay, summary, points etc.
    • You can right it in BM or BI *I don't mind*
    • Please printscreen as proof you've followed this blog :)
    • Tag 2 or more blogger friends. Make sure they know!
    • Done. Paste your link entry in the comment box. NOT IN CBOX! 
    •  
     Prizes
    • Bloglist for 1 month (January 2013) *First 10 participants*
    • Review blog *For creative entry and top refferal*
    • Top up RM 5 x2 *Best entry*
     Ps: Contest ends 29/12/2012 but if more than 30 bloggers join the date will maybe change.

    Le'superb unswer :  

    • I love to blogging because i like reading . some blogger they have AWESOME post .  DOUBLE WOW ! you know . hoho , actually , i really donno why i love to blogging :/ weird man ! hmmph :3 fyi the most i like is join the segment like this . don't care how many segment they tagged , i will come and join with happily . HAHA !! furthermore , we also can have many friends to be our friend . rite ? just on with follow the owner's blog . am i right ? hehe . and the most important is we also can get many viewers and have energy to blogging as much as we like . plus , i like to edit blog . although my blog is still ZERO and NOTHING just like , hmm nvm :p hffft ! itsokeyy . finally , i like blogging because i like to blogwalking . don't mind whose and whom i'll come also . haha , silly me -.- *weird*
    # kalau baca jawapan saya mencarut , ignored saja xD 

    tag : polo | lissa

    Aku x tahu

    perghh , hye ! korang btw assalamualaikum :) ehh ! minggu depan sch sdh meh ? astaghfirullah~ x sedar masa berlalu dengan cepat . MasyaAllah ! 2 tahun darii sekarang shaz akn menghadapi SPM >.< makk aiiiii ! matii lah . ngekk , mestii korang pun pening kenapa title dia Aku x tahu kan ? haa , sebenarnyaa , shaz mmg x tahu mau buat apa . HAHA xD kerja shaz hari nii follow blog orang . apa ? join segmen ? tiada orang undang kali ni xD x tahu kenapa .
     
    eishh ! shaz rasa shaz x mahu pindah sch lah . biar lah sch dkt sch lama . jadi pelajar SCIENCE SUKAN . haa ? science sukan ?! merepek apa shaz nii , nak masuk kls science -..- science pun asyik gagal , apa lahhh -..- err . tapi itsokeyy la . nak tahu knpa shaz nak msuk kls science sukan ? shaz minaaaaaat sangat nak study pasal biologi ni . x tahu kenapa . mungkin sbb dengki ngan kakak kot sbb dia pelajar science tulen . alaa , apa lah sngat kan ? yg penting ada nama science . HAHA . lol . *apa aku merepek nii-_-* eh eh , korang sdh beli harta karun untuk ke sekolah ka ? hoho , shaz belum ada lagii . baju pun belum hantar kedai suruh jahit . awesome kan ? ._.v peace yo ! alaa , lagi pun shaz x sekolah lagii . hehe . kenapa ? awlolo~ SECRET . hehe . selamat sekolah korang ! ;) 

    # hmm , blog siapa boleh d follow nii ? bosan nyaaaaaaa !! -.-

    Friday, 21 December 2012

    Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !



    hoho , seriously . setiap hari shaz akan join segmen sampai 2-3 segmen blog orang . woaa :O rajin juga aku rupanyaa._. x sangka . hoho , okayy ini segmen dari yanie .

    untuk syarat-syarat , senang sahaja . hanya lakukan seperti berikut :

    1. Follow blog yanie  *WAJIB !
    2. Like Fanpage Yanie [SINI] dan [SINI] *Ikhlas*
    3. Follow Twitter [SINI] *bagi yang ada twitter*
    4. Buat entri pasal ni dan letak tajuk "Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !" *WAJIB LETAK BANNER TU !
    5. Komen link korang kat kotak komen :)
    6. Nanti korang kena BW dan Follow semuaaaaaaaa peserta :)
    okayy , korang pon boleh join jugak :) amat di alu-alukan . ehh , btw lebih baik korang follow blog sii cantik jelita ini sebab dia rajin buat segmen-segmen d blog nii . cepat-cepat follow dia kay ? ;) jgn lupa ! 

    Segmen Upkkan Follower Blog


    hye ! saya di jemput khas oleh my sweety polo . dia yg telah tag shaz untuk menyertai segmen ini ;) okayy, dgn tidak mengahmpakan shaz pun join laa . okay ! klu nak join , click banner jak kay ? then , korang ikut syarat-syarat wajib segmen ini kay ? :D

    Syarat-Syaratnya :

    1.Wajib Follow blog Aisya , Dafina , Aina , Aineen .
    2. Terbuka kepada kaum Hawa sahaja . Kaum Adam tak dibenarkan .
    3. Mesti warganegara Malaysia .
    4. Buat entri tentang 'Segmen Upkkan Follower Blog'
    5. Tag 2 orang rakan anda yang minat bersegmen . Pastikan mereka tahu .
    6. Tempekkan banner yang comel ni dan BACKLINK kan ke entry ini.
    7. Letak syarat-II nihh .
    8. Print screen dekat bahagian kotak Followers korang .
    9. Lepas dah buat semua ni , pastekan link itu di BAHAGIAN komen . Tidak akan diterima di C-box . Jangan bagi link blog , bagi link untuk segmen ni sahaja .
    10. Mesti like INI , INI dan Ini .
    11. Tarikh tutup segmen pada 31 Disember 2012 tepat jam 11.59 malam .

    -Hadiah-

    -Senarai Perserta Segmen-

    Jika ada sesiapa yang mahu sponsor , sila beritahu di Fanpage saya ya .
    Insya-Allah akan diadakan Top Refferal. Jadi, promotelah ye :)

    #Jika ada sebarang masalah seperti tidak tahu apa itu printscreen , sila shout di c-box kami.


    - okayy , syarat yg lebih lanjut lagii korang bole rujuk di sini :D okay ! selamat berjaya buat anda semua ;)


     okayyy , ini yg pertama . 
     ini yg kedua ;) 

    - okayy , shaz bkn nya kedekut sngt tntg follow blog orang nii . shaz x kesah pun . cuma yg shaz kesah bagii link yg mcm nth apapa . d buka , lain lah pulak -.- itu yg bikin panas tuh . hehe , korang follow shaz , shaz follow balik . shaz tidak memilih org :D follower bnyk atau tidak shaz x kisah sngat . yg penting shaz bahagia :p yiha yiha ! lol . 

    tag : kakak panda | kakak kawaii

    Thursday, 20 December 2012

    PENINGGGGGG !

    hye korangg ! btw Assalamualaikum (; 
      hmm , pening nya kepala . mau tau knpa ? alaa , ini semua sebab memikir tentang pemindahan sekolah . eii ! x tau mau sekolah kat mana . mama pun , sekejap suruh ke sekolah A lepas tuh ke sekolah B . haa , ntah lepas ni sekolah apa lagii dia mau kasih masuk shaz nii :/ eii ! terpaksa berpisah dgn kawan-kawan dan sii pugut . err :/ mau nangis pun ada juga . alahaii ! x sanggup la mau kasih tinggal sekolah lama . ehh , dgr-dgr mak shaz mau kasih sekolah shaz kat ASRAMA . ehh , shaz elegik sikit tentang ASRAMA nii . mau tau kenapa ? 

     ini sebab nya :

    ★  anak mak 
    - hoho , shaz nii jenis yg x renggang dgn mak :D awlolo~ anak manja ok ! ehh , lagi pun baba bkn nya lepaskan shaz :p hehe . so , no wonder la . hehe
    ★ kaki online
    - oh yeahh ! korang nampak juga sendiri kan ? shaz punya muka jak kat wall home FB korang ;D terkenal ok ! asal jln p rumah antyy or cuzzy kan , msti dorang kata . ini kan Nur Shazryena tuh ? aduii , kuat nyaa online . eleh ! manadaa , shaz post jak then out -,- menfitnah ! hehe :p btw kalau ada wifi d asrama boleh jugak lah :D hehe

    ★ lemah semangat
    - ehh , ini memang parah nii . shaz ni jenis yg x kuat semangat . penakut lagii . ngee , kat asrama kan banyak betul story-story pasal hantu nii . ada yg ketuk pintu la , macam-macam . aww ! takut nyaaa

    ★ CEREWET 
    - yiiha ! siapa sini cerewet ? kita GENK ! haha , bkn apaa . shaz nii jenis yg cerewet bahagian makanan . kalau x sedap alamatnya d jeling pun tidak . mmg kurang asam kan perangai shaz nii ? hoho . dgr-dgr makanan asrama x sedap ? alahaii , kurus la shaz kalau ginii :/ 
    # hoho , so siapa sini ada ciri-ciri seperti d atas ? kita sama laah :p 

    Tuesday, 18 December 2012

    keputusan pmr 2012

    hye korang ! btw asslamualaikum :) seperti yg sdh d jnji-jnji kan . alaaa , pmr shaz x berapa hebat mcm korang :/ buruk laa . hampa nak mmpos skrg ni . patah sejuta </333 eiii , siapa suruh x study . pdn muka xD hehe . btw good bye jak la untuk SMK ABDUL RAHIM , Kudat . shaz nekad x mau sch lagii kat sana . frusterated sdh nii . hmm , haa ? apa ? berapa result . alahaii , org sabah bilang ayam mati , 2B 3D 4C . naa , kau ada ? haha . AWESOME kan ? (y) naaa . tapi alhamdulillah la , lulus juga . x juga gagal :') tapii , kesedihan d hati masih terasa . mcm makan pun x selera sdh . tapii , happy juga la . nenek bagi hadiah RM100 kat shaz . sbb dia ada kata , "kalau kau lulus, nenek bagi juga kau rm100" . alhamdulillah lah . hmm , klu hadiah dari dorang mama sama baba tuh alaa tinggal kenangan la jwb nya . eya laa , result tidak mncapai sasarannya . x seperti yg d jnji kan :') itsokeyy la . shaz terima . itu semua kesalahan shaz . tiada yg salah pun :) hmm , kira mcam mau pindah sch . malas sdh tgk sch tuh , buat malu jak . bukannya dpt result gempak . hehe . sudi sudi la hati kamu terima shaz masuk st.peter . boleh kaa ? alaa , itu sch pintar bah . x mau la :D shaz pnya result ala kadar jak , takkan la sch tuh mau terima kan ? -.- lol . angan-angan . HAHAHA xD alaa , x pa la . ada masa lagii . SPM masih ada . yg sdh wish tuh , thanks a lot kay :') sedihnyaa , ada juga yg bagi tahnia kat shaz walaupun result bengap sngt xD . haha . kbaii 

    Monday, 17 December 2012

    tutorial Cute Blockquote


    okay, harini x tau kenapa terdetik dalam hatii nak buat tuto pulak. hmm, terhantak kot kepala kat dinding tadii :/ hmm . peduli lah :) okayy, ini tuto buat anda-anda yg ingin memBACKGROUND kan Blockuote korang . alaa , yg sudah tahu tuh . takpe laa . ini hanya untuk blogger yg baru nak belajar berblog :) 

    nak tahu Blockquote tuh apa ? Blocquote adalah :
    INI LAH BLOCKQUOTE ! HALAKAN CURSOR KORANG . NAMPAK TAK? TAK NAMPAK ?! ._. BUKA MATA BESAR BESAR! 
     hehe, dah tau daa ? nak macam tuh tak ?

    1.  Pergi ke dashboard >> design >> edit HTML >> tick expand widget
    2.  Langkah kedua , sila cari kod seperti di bawah
    .post blockquote {
    sudah ? ada tak ? okay , Paste code ini di BAWAH code di atas tadi.Ingat okay, paste di bahagian bawah. okay ?

    background-image : url(URL GAMBAR);border:3px solid #ffc7cd;padding: 5px;-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;}.post blockquote:hover {background-image:url(http://1.bp.blogspot.com/-HDs_dtNwA0Q/TfSPPhX-jSI/AAAAAAAAAk4/yiXL261hHRM/s1600/lovegerak.gif);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;}border-left:5px solid #ffeded;padding: 5px;color: #000000;-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;border-bottom-right-radius: 50px 25px;}
    dapat tak ? okay URL GAMBAR korang boleh cari kat google untuk kesenangan anda semua :) tapi kalau korang nak Shaz boleh bagi . alaa ! tempek kan saja . tak susah pun :D hmm , kalau korang taknak guna pun takpa . Shaz tak nangis :D



    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/dottedloveflower.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/autumn.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/676657yhxq5o5bjd.gif

     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/577814mxl3lzplgr.gif

    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/680929ekz1vdmoz9.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/966814i8pz6zikwc.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1043585ir2mebcqub.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1234874uqgob6gf5y.gif
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/1309647bo3cj4kxyx.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/2268298nzus0fcrvh.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/bee.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/bugslife.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/flow.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/flowerbee.png
     
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/squaregreen.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/squarepink.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/striplove.png
    http://i1101.photobucket.com/albums/g422/Dekya135/swirlleafflower.png
    ehh , tadi ada warna PURPLE kan ? haa , yang itu bole korang tukar kan dgn icon cute . nak ambik kat mana ? kat sini . kalau nak senang , shaz bagi korang cute icon yg simple ;)

      
    http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Small%20Icons/1552l2f.gif
     
    http://1.bp.blogspot.com/-HDs_dtNwA0Q/TfSPPhX-jSI/AAAAAAAAAk4/yiXL261hHRM/s1600/lovegerak.gif
    http://dl.glitter-graphics.net/pub/308/308091qbafsek801.gif
     
    http://dl2.glitter-graphics.net/pub/2617/2617372pgrsy5telp.gif
     
    http://dl10.glitter-graphics.net/pub/1446/1446520ym4f5k37n5.png
    btw , kalau korang nak ambik kat glitter graphics kan , korang jgn amek semua ye ? amek sikit je . macam kat atas tuh kay ? :D

    dah ? apa lagi korang tunggu ? preview dulu kalau takda error korang save lah terus :)  


    esok keluar result PMR

    huaaaaaaaaaa ! T_T takutnyaa untuk keesokan hari nya . mau bunuh diri pun ada . aishh >.< takutnyaaa ! eii , kamuu kasii doakan shaz ok ? mak aii , nda lena terus tidur ohh . rasa mau naik gilak pun ada . mataii :'( grr , mamposs la Shaz esok . nda tau la apa keputusan . ok kah angkang . mati mati mati matiiiiii </333 patah sejuta kita kalau ginii . matai laa . ngee , nanti lah shaz kasii apload jua tu result aar ? don worry . yiha yiha =.='' tawakal sejak la bah . aiyoo~ 

    p/s : bahasa yg saya guna adalah dalam bahasa Sabah :)

    GIVEAWAY BY 5IMPLY 5WACK

    hello hello , kopi kah milo . boleh ku bantu masalah mu xD *sorry, kpla terhantak sikit tadi :D* hmm , okayy koin segmen lagi baru lagi ;) korang nak join tak ? alaa , join lah ! hadiah dorang semua menarik ;) tak caya ? click haa banner tuh . then korang baca hadiah dorang . meletup letup macam rancangan MELETOP ! hehe . lol . ngek , tapii jgn lupa untuk mengikuti segala perintah dan undang-undang untuk menyertai ok ? jngn lupa :D hmm, btw Shaz ikut cuma cuba nasib . kalau nasib tidak menyebelahi Shaz , takpe . itu sdh adat dlm suatu permainan/pertandingan . kan ? ok ok . itu sajaa . daaa ~ 

    mangsa tag : anda | anda

    Sunday, 16 December 2012

    MY 1ST SEGMEN : BLOGREVIEW BY POLO

    marii marii pak cik pak cik , mak cik makcik , kakak kakak , abang abang , adik adik ! jom santai bersama saya di sini :D ini adalah segmen blogreview by polo ;) okayy , ini yg pertama kali dia buat . tolong bagi kerjasama ok ? hmm , ada siapa yg ingin menyertai segmen ini ? sila ke sini . anda sangat di alu-alu kan :D join jak , takde yg nak makan korang . dia pun makan nasi . serupa dgn kita ;)
    - sekiranya kurang ahli penyertaan , segmen ini akan DIBATAL . so , ayuh kita beramai ramai dtg melancong di blog polo ;) ! dan jangan lupa untuk membaca syarat sah yg sudah di tentukan . understood ? hehe . *mengade lebih lah pulak-.-*
    saya mau tag : anda | anda | anda
    # seriously , aku ni dah kenapa . promot segmen mcm jual ikan d pasar . aiyoo -.- lol