Thursday, 27 December 2012

Segmen Back To School by Aen Hwaii

auchess auchess ! gembira nyaaa ;) tau kenapa ? awlolo~ sbb kena jemput lagii :D hehe . *bangga* shaz d jemput khas darii cik Rainbow . ngee , nak join ? click banner ya ;) ok ! daa

  •  Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*
hoho , setau saya lah kan . banyak betul kenangan lucu masa mula-mula masuk sch nii . hmm , yang pertama shaz pernah terkencin' kat seluar . ehh , salah ! skirt . kitorang guna gaun dulu time kecil . alaa , sch cina kan :D hehe . siapa suruh , kawan tuu x mau kasih kawan p tandas . shaz takut p tandas sebab ada biawak BESAR . tuh pasal laa shaz terkencin' . hehe . jgn gitau orang lain k ? :D hmm , ada lagii !! time tuu shaz main ngan kawan shaz . dia ni lelaki . *fyi, shaz suka kawan dgn budak lelaki* shaz main kejar2 ngan dia . last-last shaz terpukul dia guna sapu tangan . alahaii ! nanges lah pulak dia :/ adoii , sesak juga nafas time tuu sebab sampai kat rumah mama marah :D . hehe . sumpah shaz cakap , shaz nakal time kecik2 . nakal yg amat sangat :3 *eh , eh , lucu kaa?*

  •  Cikgu paling kamu sayang ?
auchess ! cikgu yang paaaaaling shaz sayang ada 2 orang :) eh , btw semua shaz sayang cuma yg ini seja yg the most shaz sayang . yang pertama Arwah Cikgu Siti Zaharah bt Akil :') hmm , beliau saangat baik . tiada yg boleh ganti tempat beliau . hmm , syukur laa . time dia meninggal shaz ada datang melawat jenazah beliau :') hmm . yg kedua , Ustazah Bushrah bt Abul Jaafar . ahaii , beliau laa guru Bahasa Arab shaz dari tingkatan 1 sehingga la form 2 . beliau tetap tabah walaupun kami nakal dalam kelas , x hantar buku , x siapkan kerja sekolah . hehe . *pecah tembelang* 
3) Mata pelajaran yang kamu suka ?
sebenarnya , shaz pun x tau apa laa yg shaz suka . hehe . shaz nii jenis yg mana guru dia sporting , best , boleh bawa kawan itu la mata pelajaran yg shaz suka . buat masa nii , shaz suka mata pelajaran Bahasa Melayu , Bahasa Inggeris , Bahasa Arab , Agama Islam :D itu jaa . hehe .

  •  Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?
haa ? ini yg parah sikit nii . hehe . alaa , pukul 5.45 . mau tau kenapa ? sebab mama shaz akan siap mandi pada pukul 5.45 am . jeng jeng jeng :3 

  •  Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*
nama sekolah shaz ? SMK Abdul Rahim . nak tengok ? alaa , cuba google SMK ABDUL RAHIM KUDAT . lawa tak ? haha . tak lawa sangat . hehe . yang best nya sch nii , dia ada kelas MPV . alaa , pasal komputer , camera , edit photoshop tuu . shaz minat sangat pasal photography nii . then , kelas kami ada Air Cond . best tak ? haha . sakai nya aku . padahal sch orang lain lagii POWER . haa , 1 lagii yg best gilerr nya pasal ni haa CCTV . haha . orang semua takut dgn CCTV kan ? sebab takut kena rakam lah konon . tapii kat sekolah kamii lain siket . mau tau apa yg lain nya ? pelajarnya semua datang kat CCTV tuh then posing . HAHAHA ! awesome tak ? dorang fikir camera untuk uji bakat kot . haha . 

  • Azam kamu pada tahun 2013 ?
woaaa ! azam 2013 nii ? senang jaa . cuma ingin jadi anak solehah dan mau study hard untuk SPM nantii . *spm candidates 2014* itu jak , x banyak pun and one more thing , shaz x mau hampakan mama dan baba cuma di sebabkan result yg kurengg memuaskan atau dengan bahasa AWESOME nya GAGAL . kata Adnan It's a fail . haha . *tetiba pulak masuk cerita Adnan Sempit II*
# okayy , itu saja . apa macam ? boleh di terima kaa ? hehe .  

4 comments:

Aen DeaHwaii said...

Hahaha, lucu lah cerita kau ni :D enjoy saya baca :D tq join ya dear :D guddluck :D

SHazH0NIee said...

@Aen DeaHwaiihehe . shhh , diam2 :D btw most wc ;D

Florence Ayum said...

yang pasal CCTV tu , terasa doh aku! aku pun mcm tu juga kalau terserempak dgn CCTV . wkwkw sakai doh!

SHazH0NIee said...

@Florence Ayumauchess ! tapi pljr sch kami lagi awesome . siap kasii baik rmbut d situ lagii . eh , mcm2 lagi la