Thursday, 6 December 2012

Segmen Siapa Paling Jujur



                        Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera wahai sekalian alam;) !

sepertii biasa , Shaz akan d jemput hadir dlm bermacam macam segmen . okayy , dgn tidak menghampakan orang yg mnjemput tuh , Shaz pun dgn hati rela dan ikhlas join ini segmen . mau tau segmen apa ? pandang atas , *bkn bawah kay?* ada nmpak tajuk dia ? haa , itu lah segmen nya :) rasa berminat juga ? nak juga ke ? okok, pergi kat sini yaa secret secret secret . dah ? baca semua syarat wajib , sunat , makruh , sah , tidak sah , haram dia kay ? *hehe.just kidding* jngn risau laa , ada hadiah juga .

  *okay laa, Shaz mahu jawab dulu kertas peperiksaan ni ;)

 gambar banner yg untuk segmen , kat atas kay? bukan d bawah . #click link tadi bukan click gambar ya ? 

  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : senyum jak then kata lain kali hati yek? *dalam hatii , alamak budak nii . klu kau adik aku , sdh lama aku tarik telinga kau! humban guna batu karang!!
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar : kat rumah jak laa ;) dpn family . mls mau tahan . lpas jak . klu kat luar , cnfirm buang air besar pun x mau . nth perut aku ni pelik sikit . 
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan : yiiha! aku paling xsuka korek hidung d luar selain rumah aku , bilik aku :D malu lorhh ;3 
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa : hmm, akhir-akhir ni aku tiada menangis lagii . aku asyik ketawa jak xD then , aku lupa sdh bila aku akhir menangis :/ sorry
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : si pendek , si papan playwood -.-  alaa , mntang2 aku kecik then kurus . pastu d nyanyikan lagu lagi . pendek2 tagap suka makan tarap . 
  6. berapa berat badan you sekarang : HAHA , naik 2kg sdh . mau tau ? 30kg jak -.- kurus kan ? 
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : mbahaha , makan then dgr lagu . pastuu , amek bantal tutp muka pastu teriak . part yg paaaaling aku suka ialah tumbuk dinding :D
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah : ofcos Math , Science , Geo , Sejarah x pernah lulus niii . asyik muka aku jak d denda dpn kantin atau depan kelas kat kolam :DD *peace no war ^^V*
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : waaah ! mmg pernah . kami gaduh sebab d tuduh rebut BF dia . macam hensem bf dia tuh . sdh la perampas ! perasan itu bf dia padahal bf kwn aku . siap bagi surat bro . *tapi bukan shaz punya , kwn . shaz tolong kwn jak . kami gaduh kat terowong dpn kelas .
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) : alamak ! aku takde feeling la time sch rendah xDD x minat aku . sumpah ! perangai masa sch rendah aku tomboy . 
  11. you pertama kali couple masa umur berapa : Form 2 dahh . itu pun kerana paksaan xDD telampau suka sdh lelaki tuh . kawan paksa supaya terima dia .
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : 1 tahun 8 bulan sejak 2011-2012
  13. last you putus sebab apa : sebab dia kata aku banyak yg minat , so dia kasii lpas aku kat org yg minat kat aku tuh -,- weird ! nangis jugak la aku . start minat kat dia , breakoff . :')
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa : pernah :'( aku gagal , aku lari dari rumah . *sumpah! lepas ni x mau buat lagii :'( menyesal akuu
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : HOHO , online fb , masak , kemas rumah :D
  16. keputusan upsr you : jgn kasii ketawa kay ? 2A (bm1 bm2) 2B (bi math) 1C  (science)
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa : hmm , insyaallah umur 25 kot . knpa ? sbb aku mau kejar masa dpn dulu .
  18. you selalu berangan tentang ape : berangan pasal aku dpt camera canon dan dpt handphone baru yg canggih :p dan berangan insyaallah dpt suami baik :) amiin~
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : sebut pasal MATI . err , mngkin dgn cara bunuh diri dorang hidup bebas . ele ! ckp jak mcm tuh . x mati pun -.- trip jak lebih . then ada lagii , d ckp penipu . perghh ! bedarah telinga aku dgr . yg nii paaling aku x suka . kat sch aku d ckp SOMBONG then d ckp ANAK ORANG KAYA . *aku x kaya , baba n mama aku yg kaya . aku tiada harta bro ! aku ni menumpang kasih jak kat harta mama bapa
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : awlolo~ him dtg rumah :DD . hangout ngan kwn2 . 
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia : blogger yg KAWAII sebab alamak ! comel lorh :3 rasa macam mau cubit2 screen lptop ni tgk benda kawaii ni . 
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking : loading lambat , tutorial yg d bagi aku x faham sepatah pun apa dia tulis . asyik2 x mnjadi . aku comment x kena jwb pun -.- sedeyhh !
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : ngee , 2012 sbb aku dngki tgk kawan2 , family ada facebook xDD
  24. you selalu bangun tidur pukul berapa : paling lewat pun dlm pukul 10 , 11 jak . paling awal pukul 5.45 sbb mau p sch jam 6.20am
  25. kritikan terhadap blog saya : smartt nya blog . comel nyaa , ada panda2 , music kau cute mcm tuan blog .

    siapa mau d tag nii . hmm , x pa aku tag anda c AWESOME : mangsa xii'MonsterTut

1 comment:

jjikjjikl said...

nice entry :)
btw from the same segmen ~

http://jjikjjikl.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html