Thursday, 31 January 2013

BAGAIMANA CARA MENGATASI GANGGUAN JIN DI RUMAH

Assalamualaikum pipol ! harini shaz mau kongsi kat korang tentang sesuatu yg SANGAT PENTING ! haa , sesiapa yg sering kena histeria , lemah semangat macam shaz . jum kita beramai-ramai amalkan benda nii . insyaallah berhasil . Amiin~ 

AMALAN YANG PERLU DIAMALKAN KITA SENDIRI oleh Ustazah Fatimah Zaharah

1. Beri salam apabila masuk rumah dengan ucapan:

'Assalamualaikum..demi janji kamu dengan Nabi Sulaiman, keluarlah engkau dari rumahku dan jangan khianati sesiapa.'

2. Doa untuk bakar jin atau gangguan di rumah sebanyak 3 kali :

'Masya Allahu Kana Wamalam Yasya'lam Yakun Wala Haula Wala Quwwata Illa Billahil Aliyyil Azim'.

3. Surah Al-Jin ayat 1 hingga 15.

4. Surah Assoffat ayat 1 hingga 10.

5. Ayat Kursi

Dikatakan doa di atas adalah doa Nabi S.A.W. yang telah di datangi syaitan yang mahu menyerangnya. Dengan membaca doa ini, akhirnya syaitan terbakar hangus. Surah Jin pula menerangkan tentang golongan jin manakala Surah Assoffat menerangkan kekuasaan Allah dan adanya satu bintang yang bernama Shihab iaitu bintang yang cerdik yang merejam syaitan dengan api dan paling ditakuti oleh syaitan yang mahu menaiki arash untuk mengetahui qada' manusia. Terdapatnya tukang2 tilik yang menggunakan syaitan untuk melihat masa depan dengan cara sampai ke atas arash dan perkara ini amat bertentangan dengan ajaran Islam. Bintang Shihablah yang merejam syaitan dengan api untuk sampai ke sana dan syaitan amat takut dengan membaca ayat ini.

shaz  juga mengamalkan bacaan ayat kursi sebelum tidur . itu juga sangat penting bagi kita wahai umat islam. dengan ayat kursi juga kita boleh terhindar daripada jin dan syaitan yang direjam. insyaallah. 


No comments: