Thursday, 25 April 2013

Gwiyomi Attack !

Assalamualaikum !


Hye ! every good night to all off you ;) okay today i would like to share something to all of you especially to all my readers *if i have a readers :p* haa ? why today my post full of ENGLISH ? hoho . this not the gwiyomi attack but this is because of i've join the debate for my school . haha . ok ok , and now i want to tell you about the GWIYOMI . actually , payah benoo cakap bi ni ha xD ok ok . ckp melayu lae bgus . hmmp , tadi wifi kami tetiba slow then limited access lah pulak daa . shaz try untuk kasih disconnect then shaz mau connect balik . tetiba gatal pulak tgn shaz mau scroll bawah . mau tgk wifi siapa boleh d hack skjp :3 then shaz terjumpa GWIYOMI wifi . wow ! awesome . dia bagi nama wifi dia gwiyomi . haha . mau jugak shaz tau siapa tuan empunya wifi ni :D hehehe . ok itu saja . daaa~
 

Tuesday, 23 April 2013

How To Apply Contact Lenses

Assalamualaikum !

Miwako Sayumi . Taiwan .

tikki ulzzang . Korea

Ariska Pue . Indonesia
actually , gambar diatas sebenarnya sekadar hiasan semata-mata :D
Hye ! harini jari-jari shaz gatal and mau sngt berblogging although hw masih belum siap :3 mbahaha . pemalasss . ok ok , sebenarnya shaz pun x tau apa motif mau letak gambar gadis-gadis cantik diatas tuu mungkin sebab shaz mau cakap pasal CONTACT LENS kottt . hmmmp , biasa laa . budak zaman sekarang mmg suka pakai contack lens tuu dgn alasan mau cantik :3 cantik kaa ? a'ahh , cantik lah sngat . hehe . just kiddingg . *kpda sesiapa yg mnggunakan contact lens tolong jgn bash aku :p* ok ok , sebelum ituu kamu tau ka cara yg betul untuk pakai contact lens tuu ? shaz tau mesti kamu pakai cara sapsai choii . maksud nyaa suka hati la asal pakai . *ohmybahasamelayu* bilang org sabah sembarangan sejaa . hehe . kamu mau tau cara betul untuk menggunakan nya ? siniii *scroll bawah sayangggg*


okay itu seja dari shaz . daaa~ 

nota kaki : Shaz x guna contact lens sebab time shaz masih kecik mama kata kalau pakai benda tu mata kita jadi buruk . jadi mata hantu . LOL xD ok ok . daaa~

Segmen Free Button Badge Nametag #2 by Huda

Assalamualaikum !


  • nama Shazhoniee
  • no button badge : nombor 2
  • id follower : nurshazryena

Friday, 19 April 2013

Tribal Fansign

Assalamualaikum !


Hye ! Harini Shaz terlalu bohsan and xtau mau buat apa . so , Shaz pun dgn hati rela buat tribal fansign . X la cantik sngat . biasa-biasa jak :D x pndai laa Shaz melukis . Maaf :') okayy okayy itu hari kawan-kawan Shaz minta Shaz buat kan untuk dorang . And NOW ! sudah pun siap :D mau tengok ? awlololo~ malu nyaa Shaz kasih tgk . buruk weii :'D HAHA ! 

ini lah hasil nyaaaa~ Ta-Daaaa !


haha . x lawa pun :'D okayy , itu jak . kamu mau ? :p xmau pun baguss . hehehe
okayyyyyy , shaz ada dapat request dari si cantik ;) hewhew . sorry  kurang lawa :(

Thursday, 18 April 2013

Perfect Spring Hair in Minutes

Assalamualaikum !

Hye ! harini shaz mau kongsi kpda sesiapa yg ingin membuat STYLE yg comel-comel untuk rambut dia ;) hohoo , seriously shaz pun suka buat bermacam-macam style untuk rambut shaz :3 grrr~ salah satunya shaz suka buat mcm gambar kat bawah ni


korang pun mau try ? okayy jum ikut macam kat vd ni buat k ? ;D 


enjoy de'vd kayy? ;)  

Wednesday, 17 April 2013

SK TUN DATU HAJI MUSTAPHA

Assalamualaikum !

Hye! Harini Shaz mau kongsi sikit sama kamu semua tentang kejadian hari ini ;) tadi k tadi ? tadi petang jam 1.30pm kami pergi ke SK TUN DATU HJ MUSTAPHA . Berjiran dengan sch kami SMK ABDUL RAHIM . Kami pergi ke sana sebagai contoh kpd calon-calon UPSR ;) *xsngka aku d pilih :p* Shaz pun x tahu knpa Shaz kena pilih . lol . Shaz bukan la pandai sngat pun :/ biasa-biasa jaa . Err , mungkin itu rezeki Shaz ;) hoho . Best okayy! although Shaz kurang bercakap dgn murid-murid tuu . Bukan apa , Shaz cuma bagi peluang kat kawan Shaz untuk bagi ucapan . *peluang lah sngattt-_-. rugi dohh!* haha . itsokeyyy , ada lain lagi :D harap-harap laa . Nae , budak-budak tuu semua baik , sporting , gila-gila *bukan GILA KURANG SIUMAN K? hehe :p apa aku merepek nii ? -_- menyampah pulak aku tgk gaya aku mcm niii . HAHAHA !! :3 k laa . Shaz pun xtau mau cakap lagii . Shaz rasa ini lah pengalaman yg sangat BEST kott . Eya laa , xpernah dpt aktiviti luar sch macam nii . BESTTT SANGATTTT ! *teriak* jeles tak jeles tak ? :p hehe :3 gedik pulak anak Encik Sakil ni -,- minta kaki kott . kbaii . 

ku titipkan gambar buat kamu ;)





just now punya gambar ;D after abes sdh minum teh d bilik gerakan sk tun . 

Sunday, 14 April 2013

Follower yang ke 200 !

Assalamualaikum !


Hye kamu ! Belog shaz sdh mencecah 200 followers . *eleh , belog org lain sdh ribu-ribu x bising pun-.- hehe , ketepikan segala gala nya . yg penting shaz ingin membuat pengumuman yg belog shaz sdh smpai 200 followers :p hoho . bangga -.- ok ok , klik gambar diatas untuk pergi ke tuan empunya belog k ? ;) awlolo~ belog dia comel tau . x percaya ? cuba cek . comel kan ? anyunyuu~ dia pun seorang yg baik hati . so , apa tunggu lagi ? jum lah ramai-ramai dtg follow belog dia k ? kbaii :* btw thanks Rodiyatul sebab sdh sudi follow belog shaz yg x seberapa ni :') 

Apabila Gwiyomi diparody kan


Assalamualaikum !

Hye ! tadi shaz bad mood sebab ntah shaz pun x tau knpa shaz bad mood . haha . tapi skrg sudah okay sebab shaz jumpa benda ni tadi kat youtube . HAHAHA ! confirm siapa tgk mati sakit perut xDD

Friday, 12 April 2013

Panduan Cara Edit HTML Template Blog Terbaru

Assalamualaikum !

Tampilan Blogger pada bulan April ini sedikit dilakukan pembaharuan. Apabila kita masuk ke menu Edit HTML di Template Blogger, maka anda akan melihat tampilan pengeditan kode HTML,CSS, dan Javascript terbaru. Di dalam edit html kita akan melihat beberapa tombol tools baru seperti Back, Save Template, Jump To Widget, Edit Template, Preview Template, Format Template, Revert Change, Revert widget tempate to default, seperti pada gambar berikut :
tutorial template

Penjelasan mengenai masing-masing tools tersebut, mungkin telah anda ketahui.
Back                : berfungsi untuk kembali dan menutup halaman edit html.
Save Template : untuk melakukan penyimpanan editan template.
Jump to Widget : berfungsi untuk melihat sebuah widget yang berada pada header,sidebar,footer,atau post body.
Edit template   : akan selalu aktif apabila kita melakukan pengeditan.
Preview Template : Berfungsi untuk melihat hasil dari pengeditan langsung ke interface blog. Apabila pengeditan yang kita lakukan benar maka pada saat klik Preview tidak akan muncul pemberitahuan error.
Revert Changes      : Untuk memulihkan / mengembalikan / membersihkan pengeditan yang error kembali ke semula.
Revert Widget Template to Widget : Mengembalikan pengeditan template ke bentuk umum dari widget atau gadget blogger.

Di dalam menu edit html kita tidak melihat kode CSS tetapi hanya melihat kode HTML. Untuk melihat dan melkuakan pengeditan CSS maka kita harus melakukan klik tanda play button di kata <b:skin>. Maka anda akan melihat semua kode CSS yang anda gunakan.
edit kode css
data post body
Untuk menemukan data post body, kita juga harus mengklik tombol warna hitam seperti contoh pada gambar diatas. Atau anda juga bisa mengklik semua tombol tersebut, agar semua kode baik itu CSS, HTML, JQuery, Javascript dapat terlihat dan muncul semua.

Anda dapat melakukan pencarian kode dengan menekan tombol CTRL+F
Untuk mencari teks berdasarkan yang pernah diedit sebelumnya dapat menekan CTRL+SHIFT+F
Atau untuk mengganti, menemukan, dan mengganti semua kejadian sekaligus dapat menekan tombol CTRL+R

Template Blog pada menu EDIT HTML adalah sumber kode yang mengontrol tampilan blog anda. Semoga informasi tadi dapat bermanfaat dan membantu kamu dalam mengolah, melakukan design, memodifikasi tampilan blog menjadi lebih mudah. Dengan adanya baris nomor pada setiap elemen kode pada HTML akan sangat membantu kita apabila terjadi kesalahan sehingga mudah ditemukan.


CREDIT TO : MR.GOOGLE [shaz copy semua dari dia sbbmls buat ayat . hoho :D]

Sunday, 7 April 2013

Hyperventilation

Assalamualaikum !


gambar diatas adalah sekadar hiasan dan d ambil dari MR.GOOGLE ;)
Hye kamu ! Harini Shaz awal pulang dari sch sebab kurang sihat . Tadi time kelas Geo , cikgu kami awal keluar sebab ada kerja lain . So , Shaz ngan kawan Shaz si Azry Sam tu bermain . Dia kata Shaz ni makan kayu lah makan daun lah . Shaz pun ketawa laa then lepastuh Shaz pun sesak nafas . Nasib baik ada juga yg simpati kat Shaz . Dorang pun dgn panic nya angkat Shaz pegi kereta Cikgu Lezabit untuk dibawa ke hospital . HOHO :3 sekali Shaz mulai sedar Shaz sudah berada di HOSPITAL . Wakaka . Errr , sempat lagi shaz bagi pesanan supaya jgn gitau mama Shaz supaya x risau TAPI nurse tuh terlalu baik hati , dia pun call la mama Shaz . Nasib baik la mama Shaz pun nurse . Mama Shaz la yang rawat :D btw ada doktor praktikal tadi . HENSEMMMM :p wakaka . Sempat lagi Shaz cakap ngan mama . Terus mama pun cakap kat Shaz 'sempat lagi bah mengurat-..-' hehe .

Ohyaaa , lepas tuh kannnnnnn datang la 1 jururawat hensem ni rawat Shaz . Then mama tnya apa masalah Shaz . Mau tau apa dia kata ? Dia kata macam ni 'hmmp, ok juga bah cuma hyperventilation  jak' . Then mama pun kata , 'errrr , patutlaaa pandai begitu' . Shaz pun tnya mama apa tuh Hyperventilation tapi mama x jawab pun -.- sedihhh ! Hahaha . Susah juga kalau orang kuat menyibuk ni kan ? Hehehe . Shaz rasa mau nya dalam 4 kali kott Shaz tnya apa tuh Hyperventilation tapi tetap x d jawab . Shaz pun mulai panas hati . Shaz buat muka 10 sen depan mama sepanjang mama hantar Shaz pulang rumah . Sampai jak kat rumah Shaz pun search kat GOOGLE . X puas hati kan . Search punya search dapat juga jawapan akhirnya . tapi bahasa inggeris lah pulak nyaa -,- oh google ! kau fikir aku pandai BI kaa ? marh ni marah ni :p haha . Kamu mau tau apa tuh maksud dia ? *scroll bawah*


Hyperventilation is rapid or deep breathing that can occur with anxiety or panic. It is also called overbreathing, and may leave you feeling breathless.
kalau mau tahu lebih lanjut , sila check kat sini yaaa ? ;) k la . itu seja buat harini . Daaaa~ Assalamualaikum ;)

NOTA KAKI : korang kasi translate ja kat google kalau kurang faham xD lol

Friday, 5 April 2013

Favicon

Assalamualaikum !

Hye kamu ! lama x on blog pasal favicon . favicon tak tahu ? cuba tengok kat new tab shaz . ada cupcake rite ? itu la tuuu :D hmmmp , okay straight to the point laa . tadi shaz dpt request dari cik Ennz kita kat fb :) so , now what are you waiting for ? let's begin ! 
1-
DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML > TICK expand widget template
2-
Tekan CTRL and F (nanti akan appear box dekat atas belah kanan)
3-
copy benda kat bawah ni k ?
</head>
4- 
Okay , dah jumpa kan ? Lepas jumpa tu copy code bawah ni dan pastekan atas </head> 
<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
5-
preview and save laa . apa tunggu lagi kan ? ;) selamat mencubaaaaa !

untuk icon comel cek sini





  http://dl6.glitter-graphics.net/pub/437/437716tvik3339uq.gif

   http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1008/1008945auujp8uw2h.gif

  http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1009/1009253vf6gllova7.gif

  http://dl4.glitter-graphics.net/pub/437/437984lwmc80u8xi.gif

 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/558/558246apx4o99pxy.gif

 http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1506/1506189o8y9vd5zgw.gif