Sunday, 7 April 2013

Hyperventilation

Assalamualaikum !


gambar diatas adalah sekadar hiasan dan d ambil dari MR.GOOGLE ;)
Hye kamu ! Harini Shaz awal pulang dari sch sebab kurang sihat . Tadi time kelas Geo , cikgu kami awal keluar sebab ada kerja lain . So , Shaz ngan kawan Shaz si Azry Sam tu bermain . Dia kata Shaz ni makan kayu lah makan daun lah . Shaz pun ketawa laa then lepastuh Shaz pun sesak nafas . Nasib baik ada juga yg simpati kat Shaz . Dorang pun dgn panic nya angkat Shaz pegi kereta Cikgu Lezabit untuk dibawa ke hospital . HOHO :3 sekali Shaz mulai sedar Shaz sudah berada di HOSPITAL . Wakaka . Errr , sempat lagi shaz bagi pesanan supaya jgn gitau mama Shaz supaya x risau TAPI nurse tuh terlalu baik hati , dia pun call la mama Shaz . Nasib baik la mama Shaz pun nurse . Mama Shaz la yang rawat :D btw ada doktor praktikal tadi . HENSEMMMM :p wakaka . Sempat lagi Shaz cakap ngan mama . Terus mama pun cakap kat Shaz 'sempat lagi bah mengurat-..-' hehe .

Ohyaaa , lepas tuh kannnnnnn datang la 1 jururawat hensem ni rawat Shaz . Then mama tnya apa masalah Shaz . Mau tau apa dia kata ? Dia kata macam ni 'hmmp, ok juga bah cuma hyperventilation  jak' . Then mama pun kata , 'errrr , patutlaaa pandai begitu' . Shaz pun tnya mama apa tuh Hyperventilation tapi mama x jawab pun -.- sedihhh ! Hahaha . Susah juga kalau orang kuat menyibuk ni kan ? Hehehe . Shaz rasa mau nya dalam 4 kali kott Shaz tnya apa tuh Hyperventilation tapi tetap x d jawab . Shaz pun mulai panas hati . Shaz buat muka 10 sen depan mama sepanjang mama hantar Shaz pulang rumah . Sampai jak kat rumah Shaz pun search kat GOOGLE . X puas hati kan . Search punya search dapat juga jawapan akhirnya . tapi bahasa inggeris lah pulak nyaa -,- oh google ! kau fikir aku pandai BI kaa ? marh ni marah ni :p haha . Kamu mau tau apa tuh maksud dia ? *scroll bawah*


Hyperventilation is rapid or deep breathing that can occur with anxiety or panic. It is also called overbreathing, and may leave you feeling breathless.
kalau mau tahu lebih lanjut , sila check kat sini yaaa ? ;) k la . itu seja buat harini . Daaaa~ Assalamualaikum ;)

NOTA KAKI : korang kasi translate ja kat google kalau kurang faham xD lol

6 comments:

Faeytynn Zayn said...

ish bahaye jgak tu,hope syaz cepat sihat

SHazH0NIee said...

@Faeytynn Zayn tuh laa . mesti cepat2 pegi hospital . btw thanks :'D

Nana Liena said...

ayoo.bahayanya..itu la penting teknik bnafas dgn betul..hehe..nasib baik mama nurse jga..ad la tips sikit kan? hehe

SHazH0NIee said...

@Nana Lienaa'ah . ada juga tips nya xD yg lucu nya tips dia masuk dlm plastik then bnafas . mcm kat pict ats tu xD

Nana Liena said...

@SHazH0NIee ha'ah..betul juga.. so dapat cover balance kta punya breathing..hehe ^^ kena bawa la apa2 yang boleh dibt paper bag ka.. mana tau ada urgent..hehe

SHazH0NIee said...

@Nana Liena haha . terpaksa la klu benda tuh dtg shaz trs masuk plastik bag xD