Tuesday, 30 April 2013

Kelebihan Apabila Hidup SINGLE

Assalamualaikum !



Hye ! woaa , apa ka jaddah nya shaz post benda macam nii ? Apa motif ? :/ *mungkin sebab shaz pun hidup SINGLE MINGLE kotttt :'D* hahahaha . Best ka hidup single ni ? Best kan best kan ? Macam rasa kena suruh makan cicak then kita xmau . *cicak pulak daa-.-* haha . Merepek lebih anak Encik Sakil ni . ok ok . itu sekadar iklan murahan ;p haha . okay jum baca kat bawa nii ;) FOKUS !!

  • Kewangan (Money Money Moneyyyy~)
Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan. Kalau single, tak payah nak sibuk p beli RELOAD untuk telefon kekasih hati or share sii sang kekasih.

  • KAWAN
Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas. Yelaa, takut kekasih hati jelous.

  • Bebas Melakukan Apa yang Anda Mahu
Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.

  • Tidak Banyak Masalah
Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja. Tak payah nak busy fikirkan gf/bf tengah buat apa, dah makan ke belom, sihat ke dok. 

  •  Kurang Tanggungjawab
Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.
So , apa macam ? Best kan hidup single although kadang-kadang membosan kan . eya la , dulu ada kawan gaduh , ada kawan cerita , ada kawan bergayut . Sekarang sudah tiada , tinggal bergayut sendiri . *bergayut dipokok* hahaha . Kredid pun rm1 tu boleh sampai minggu depan xDD kan kan kan ? Tidak ?! elee , mesti kau p mengaduh kat member kau kan ? :p

Nota Kaki : Artikel ini untuk yang tengah HOT bercinta or COUPLE k bukan untuk yang sudah tunang , kahwin and yang sama waktu dengan nya :D






5 comments:

Alien Ohsem said...

Yeah! I second that! Single always!

SHazH0NIee said...

@Alien Ohsem hahaha . yeahh !

Siti Farhahnis said...

Betul tu.. Jyeahh! Kita gang. :)

SHazH0NIee said...

@Siti Farhahnis hahaha . KITA GENKKK ! ;)

Sha Larh said...

hurm , saye tak biasa single . btul ke smua tuh ?